2012. május 29., kedd

Jól élünk?

Annyi gondolat van ezzel kapcsolatban a fejembe, csak győzzem formába önteni... :)
A következő elmélkedés az én gondolataimat fogja tartalmazni, nem kérem, hogy egyetérts velem! Mindnyájan mások vagyunk, máshogy látjuk dolgokat... Csupán gondolat ébresztőnek szánom ezen írást, hogy kicsit elmélkedj rajta Te hogy látod ezt...

Először is el kell mondanom, hogy én nagyon tisztelem a régi öregeket! Sok dologban példát vehetnénk róluk!!! Nem azt mondom, hogy éljünk úgy, mint ők, de ami az ő évszázadok alatt összegyűjtött tapasztalatuk volt nem kéne a sutba dobni... Annak a kornak is megvolt a maga szépsége és nehézsége.
A mai világban rengeteg lehetőségünk van! Míg régen valaki szegény családba született, az általában világ életében szegény is maradt, de manapság kemény munkával, akarattal és kitartással könnyebb feljebb jutni. (Van erre több példa is az ismeretségi körömben.)

Annak ellenére, hogy manapság sajnos sokan élnek nehéz körülmények között mégis szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy most élünk. Nagyanyáink háborúkat életek át, nagyapáink a fronton harcoltak... Eltudjuk képzelni ezt???  Szerintem sokszor bele sem gondolunk milyen szerencsések vagyunk, hogy nekünk nem kell ezt átélni, nem kell rettegnünk!!! Csodálatos, hogy a vallásunkat is szabadon gyakorolhatjuk! Sok helyen nem ilyen szerencsések, főleg régen nem voltak azok, amikor nem egyszer fegyverrel térítettek...
Személy szerint én annak is örülök, hogy most már nem égetnek meg boszorkányságért (több ismerősöm szerint is mágián végeztem volna), szabadon tanulhatsz, szerezhetsz ismereteket bármiről (akár például általam annyira kedvelt gyógynövényekről is).

Azt gondolom, hogy a lehetőségek előttünk hevernek! Vajon tudunk-e megfelelően élni velük?
Sajnos sok minden segítségével, többek között a médiával is nem feltétlenül a megfelelő irányba terelnek minket! A baj, hogy ezt sokan észre sem veszik. Egy könnyen manipulálható, nem gondolkodó tömeget akarnak belőlünk csinálni!

Borzasztó, hogy a tinik többsége számára a celebek a példák! Azt látják, hogy ha úgy viselkednek, mint ők, akkor menők lesznek. Annyira mások akarnak lenni, hogy ettől egyformák. Menj csak be a városba szombat este. A legtöbb lány Barbi baba akar lenni, csinibbnél csinibb rucikban és a fiúk meg egyre inkább kigyúrt Superman-ek. Végül is Barbi baba és Superman összeillik...
A baj, hogy a belső értékek hiányoznak!!! Szomorú hogy sokaknak az a szórakozás hétvégente, hogy "elmegyünk és jól berúgunk"! Szerintem ennél árnyaltabban is lehet jól érezni magunkat!
Persze nem a mai fiatalokat akarom bántani, sok csodás ember van köztük is és nem csak az ő hibájuk, hogy ott tart a dolog ahol!
Szomorú, hogy a család már nem tud olyan egységet képezni mint régen. Ha egy gyermeknek nincsenek meg a megfelelő alapjai hogyan is tudjon szárnyalni. A társadalom több szintjén van a probléma...

Te egyébként igazán Te vagy??? Egyáltalán tudod, hogy ki vagy igazán? Vagy már annyira rád ragadtak a mindennapi szerepek, hogy talán le se tudod fejteni magadról a sok burkot, hogy megtaláld legbensőbb valódat?  Te hogy élnél, mit tennél, ha nem kellene másoknak megfelelned? Mik az igazán fontos dolgok a számodra? Mit tartasz igazi értéknek?

Valódi önmagunk megtalálása, elfogadása és felvállalása nem kis munka, de egy nagy kaland is egyben! Merj önmagad lenni, mert senki sem olyan csodálatos és egyedi, mint Te vagy!
Merj különbözni, merj más lenni! S ugyanakkor csodáld meg mások egyediségét! :)

Összegezve, szerencsésnek érzem magam, hogy ma élhetek, mert rengeteg lehetőség van előttem és választhatok. Te is választhatsz!
Azt hiszem meg kell találnunk az életben a valóban fontos dolgokat és ezáltal sok mindent leegyszerűsíthetünk. Csak el kell távolítanunk a felesleges mázat. Csodálatos lenne, ha a régi öregektől is átvennénk az igazi értékeket, milyen jó volna (hogy csak egy dolgot említsek) ha például újra hitele lenne az adott szónak... S a mai világunkból érdemes lenne kihasználni azokat a dolgokat, amik valóban hasznosak és kihagyni azokat, amik nem azok...

Ne gondoljuk, hogy ha mi magunk változunk az kevés! Ha a körülötted lévő dolgokat nem tudod megváltoztatni, magadat és a hozzáállásodat még megváltoztathatod. Magadon keresztül sok változást idézhetsz elő! Egy szál gyertya is fényt ad a sötétben! S ha több gyertya együtt világít!
Gyújtsd hát Te is lángra a fényedet! Világítsunk együtt ebben az olykor sötétnek tűnő világban! :)

Még órákig tudnám fejtegetni ezt a témát...
Túl szétszórt és álmodozó ez az írás? Kérlek nézd el nekem, hiszen egy álmodozó Halak vagyok!
Én már megkezdtem az utazást önmagamhoz, jó utat kívánok Neked is!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése