2012. június 3., vasárnap

Meggyes-csokis mámor

Szeretek sütni és főzőcskézni, főleg ha van rá kellő időm, de ha mégse lenne van erre az esetre is pár mennyei receptem! Kezdetben ezeket fogom megosztani Veletek. Elkészítésük gyerekjáték, ezért nekiállhatnak gyerekek, főzésben-sütésben kevésbé járatos lányok, de akár fiúk Ti is meglephetitek barátnőiteket, feleségeiteket ezzel!

Jöjjön hát a Meggyes-csokis mámor (10-15 perc alatt kész)...

Szükségünk lesz hozzá 1,5 csomag babapiskótára, 1 üveg meggykompótra, 1 liter tejre és 2 csomag főzés nélküli csokoládépudingra. A díszítéshez tejszínhabra, pár szem meggyre, egy kis csokireszelékre, vagy csokis tortadarára (az utóbbi kettő akár ki is hagyható, de ezekkel gusztusosabb lesz a végeredmény).

A pudingokat elkészítjük az előírt módon, pontosabban én annyit szoktam csalni, hogy a 2 csomaghoz szükséges 1 liter tej helyett, csak kb. 8 dl-t használok (a maradék 2 dl-ben fogjuk megforgatni a babapiskótát, így összességében kijövünk 1 liter tejből).
Szóval miután kész a puding fogunk egy jénait és elkezdjük rétegezni benne a tejben megforgatott babapiskótát (vigyázzunk, ne áztassuk szét, csak forgassuk meg könnyedén), erre jön egy réteg csokipuding, majd az előre leszűrt meggy egy része (a levét ne öntsük el, hiszen a későbbiekben simán, vagy szódával keverve finom frissítőként fogyaszthatjuk). Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük, lényeg, hogy puding és meggyel fejezzük be!


Ha nagyon türelmetlenek vagyunk, szinte azonnal fogyasztható, de finomabb ha áll a hűtőben pár órát.

Tálaláskor kompótos tálba, vagy kelyhekbe szedjük. Tetejére tejszínhabot nyomunk, pár szem meggyel és csokireszelékkel díszítjük.



Jó étvágyat hozzá!
(Kérek szépen visszajelzéseket, hogy hogy ízlett, hogy sikerült...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése